Preukusno jelo stiže iz Sarajeva: Papaz ćevab po tradicionalnoj recepturi (VIDEO)

papaz cevab 1

Svi znamo da se u sarajevu mogu naći najukusniji ćevapi, a evo prilike da za ručak spremite još jedno tradicionalno jelo po originalnoj recepturi sarajlijskih majsora kuhinje – Papaz ćevab.

papaz cevab 2

Sastojci:

  • 1kg teletine
  • 1/2 kg ljubičasti luk
  • 1 štap cimeta
  • 3-4 karanfilića
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • ulje za dinstanje
papaz cevab 3

Priprema:

Stavimo luk da se dinsta na zagrejanom ulju. Luk ne treba da bude sitno iseckan već na deblja rebarca.uk dinstamo na laganog vatri dok ne počne da se lepi za dno posude. U luk dodajemo teletinu seckanu na kocke, dodajemo cimet,karanfilić i biber. To dinstamo na laganoj temperaturi dok meso ne odmekša toliko da može viljuškom da se presence, a onda dodajemo so i dinstamo još 10 minuta. Pred služenje izvadimo cimet.

Uz meso kao prilog možemo poslužiti bareni krompir, pirinač, pire krompir ili njoke.

Kompletan način pripreme pogledajte u videu ispod.

PROČITAJTE I:

Foto: printscreen,
Autor: prakticnazena.tv