Nutella torta pravi se samo od jaja i popularnog krema od lešnika. Idealna je za neiskusne domaćice koje nemaju mnogo vremena za bavljenje kuhinjom, a ipak bi volele da sebi i voljenima same pripreme neko slatko iznenađenje.
Sastojci:
5 jaja
250 grama Nutelle ili nekog drugog namaza na bazi lešnika
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Razbijte jaja u posudi stavite ih u mikser na otprilike 5 do 10 minuta. Važno je da se volumen jaja utrostruči. U suprotnom vam torta neće uspeti.
Omekšajte Nutellu u mikrotalasnoj pećnici. Da biste postigli ovaj cilj, dovoljno je staviti ovaj fini namaz u mikrotalasnu na oko 20 sekundi.
U rastopljenu Nutellu polako dodajte umućena jaja i nežno ih umešajte u krem. Torta vam neće uspeti ako pregrubo izmešate sastojke.
Prebacite smesu u prethodno namašćeni pleh za pečenje i pecite oko 25 minuta. Dobro ohladite pre posluživanja, piše Zadovoljna.rs.
PROČITAJTE I: