Topli i mirisni UŠTIPCI SA JABUKAMA spremni za tili čas!

Zaboravite na klasične uštipke, jer ovog jutra pripremamo nešto drugačiju verziju omiljenog doručka svih generacija.

Sastojci:

– 225g brašna

– 1 kašika šećera

– prstohvat soli

– 1 kašičica suvog kvasca

– 400ml mlakog mleka

– 1 jaje

– 2 jabuke

– ulje za prženje

– prah šećer za posipanje

67db4736db92af98e8443d4e8db813a36f093cf1

Priprema:

U činiju stavite brašno, mlako mleko, šećer, suvi kvasac, jaje i prstohvat soli. Pomešajte varjačom, testo će biti retko, ali tako treba. Prekrijte sve providnom folijom i ostavite pola sata da testo nadođe. Nakon toga isecite jabuke na kockice i umešajte u testo. Malo ulja stavite u tiganj, zagrejte i kašikom vadite smesu i pržite kratko sa obe strane. Gotove uštipke pospite prah šećerom.

Instagram: @bakina_vanglica

Foto: Bakina vanglica,
Autor: T. Bogavac