
Tiramisu je omiljeni italijanski desert koji kombinuje kolačiće natopljene kafom sa bogatom kremom na bazi šlaga i maskarponea.
U letnjem periodu izbacite sirova jaja iz recepta i osvežite ukuse ukusnog tiramisua sočnim voćem kao što su borovnice.
Olakšajte sebi i napravite desert za vrlo kratko vreme – u čaši.
Sastojci za tiramisu sa borovnicama:
250 g svežih borovnica
150 g slatke pavlake
150 g maskarponea
30 g šećera u prahu
4-6 piškota
crna kafa za potapanje piškota
zaslađeni kakao prah

Priprema tiramisua sa borovnicama:
Piškote izlomite na manje komade i kratko ih potopite u hladnu kafu. Prebacite piškote na dno čaše u kojoj ćete poslužiti desert.
Preko natopljenih piškota dodajte malo svežih i opranih borovnica.
Mikserom umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Maskarpone ručno umešajte u smesu. Prebacite deo smese preko borovnica u čaši.
Ponovite postupak i složite natopljene piškote, voće i fil dok ne potrošite sve sastojke.
Na kraju pospite desert zaslađenim kakao prahom.
Ohladite pre serviranja.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE I: