
Direktno iz Snežine kuhinje nam stiže jedan brz i zdrav način pripreme piletine kakav još niste probali. Sve je gotovo za svega petnestak minuta, a ukus koji se na kraju dobija je snesvakidašnji.

Sastojci:
- oko 500g pilećeg filea
- 1 jaje
- brašno
- prezle
- 1 šaka spanaća
- 1 crvena paprika
- 300 ml neutralne pavlake
- komadić putera
- 200 g kačkavalja
- kašika senfa
- začini ( so, biber, beli luk u prahu)
- 2 pakovanja nudli

Priprema:
Papriku dinstati na puteru nekih 10-ak min, a zatim dodati spanać. Krčkajte još par minuta. Zatim dodati neutralnu pavlaku, senf i sir i mešati dok se sve lepo ne sjedini. Dodati začine po ukusu ( so, biber, beli luk) i sklonite sa vatre. Isecite meso na šnicle, a zatim ispohujte na klasičan način. Meso prvo uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezle i pržiti na vrelom ulju. Zatim skuvati nudle. Skuvane nudle ubaciti u sos od paprika i spanaća. Pohovane šnicle iseckati na trakice. Na tanjir prvo sipati sos sa nudlama, a zatim poređati meso odozgo.
Kompletan način pripreme i serviranja pogledajte u videu ispod:
PROČITAJTE I: