Praznici su pravo vreme da se opustimo i uživamo u hrani, a poslestice su nezaobilazan deo svake trpeze.
Ukoliko ste ljubitelji voćnih torti, jogurt torta sa kivijem je savršen izbor.
Kora
- 300g mlevenog keksa
- 100g otopljenog putera
- 50ml mleka ili soka od pomorandže
Fil
- 600ml jogurta
- 1 želatin + 5 kašika hladne vode
- 6 kašika šećera
- 6 kivija
Priprema
Za koru pomešajte sastojke i utapkajte smesu na dno kalupa. Stavite želatin sa vodom da nabubri. U šerpici na tihoj vatri skuvajte seckani kivi sa šećerom dok kivi ne omekša i šećer se otopi. Zatim nabubreli želatin pomešajte sa kivijem i dodajte jogurt te fil stavite preko kore. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata da se sve lepo stegne i pre serviranja ukrasite kriškama svežeg kivija