Pitu sa pečurkama i piletinom po receptu Sandre Đuretić, poznatije kao Bakina vanglica, jednostavno morate da probate.
Food blogerka kaže da se topi u ustima, kao i da će svaka iole spretna i nespretna domaćica umeti da je napravi.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno od sastojaka.
Sastojci:
– 500g kora
– 500g pečuraka
– 500g kuvane ili pečene piletine
– 1 praziluk
– 3 jaja
– 1 Kisela pavlaka
– so i biber
– ulje i kisela voda
– susam
Priprema:
Pečurke izdinstajte na praziluku, dodajte seckanu piletinu, pavlaku, 2 jaja i začinite. Ređajte po 3 kore, između prskajte kiselom vodom i uljem i urolajte. Pite premažite sa jajetom, pospite susamom i pecite na 200 stepeni 20 minuta.
POGLEDAJTE I: