Ukoliko u kući imate prezrele banane koje vam ne deluju primamljivo za jelo iskoristite ih da napravite banana bread ili po „naški“ sočni, mirisni, lepljivi kolač sa bananama!
Priprema zahteva malo sastojaka i još manje vremena te ne sumnjamo da ćete ga često spremati za doručak sebi i najmilijima.
Sastojci:
– 3 zrele izgnječene banane
– 1/3 šolje ulja
– 1/2 kašičice sode bikarbone
– prstohvat soli
– 3/4 šolje šećera
– 2 jaja
– vanilin šećer
– 1 šolja brašna
– 1/2 šolje seckanih lešnika
– 1/2 šolje mlevenih lešnika
– 100g čokolade seckane na kockice
Priprema:
Pomešati sve suve sastojke u jednoj činiji, u drugoj izgnječiti banane viljuškom i dodati jaja a zatim sve sjediniti i sipati u pleh sa papirom za pečenje. Peći u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Instagram: Sandra Đuretić aka Bakina vanglica