Pet ključnih saveta za carsko pečenje sa najhrskavijom koricom

image 3 39

Priprema carskog mesa u azijskim zemljama dovedeno je do savršenstva. Ovaj sočno pečen komad svinjetine s hrskavom koricom na Tajlandu se zove Thit Heo Quay i garantuje neponovljivo gastronomsko iskustvo.

Ako biste da njime obradujete ukućane, evo na šta treba da obratite pažnju.

image 3 42

1. Da biste dobili hrskavu koricu na pečenom carskom mesu od otprilike jednog kilograma, potrebno je izbockati kožu carskog mesa viljuškom ili nožem, a u kožu utrljati dve do tri kašičice soli.

Mesni deo takođe možete zarezati, pa u njega dobro natrljati suvu marinadu po želji. U azijske marinade obično se stavljaju jednake mere soli, šećera, kineskih začina i nešto bibera, ali vi možete eksperimentisati s bilo kojim sušenim začinima koji vam odgovaraju.

image 3 41

2. Tako pripremljeno meso ostavite da odmara u frižideru nekoliko sati dok koža na nabubri i meso ne upije začine.

3. Preko nabubrene kože istrljajte smesu napravljenu od jedne kašičice sirćeta i dve kašike soli, piše zadovoljna.rs.

4. Pripremljeno meso stavite na rešetku koju ste smestili preko pleha za pečenje u kom je malo vode. Kožu carskog mesa stavite prema gore da bi bila hrskava.

image 3 43

5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Poslužite toplo uz salatu po želji.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: pixabay,
Autor: K.Marković / zadovoljna.rs