
U ovoj neobičnoj kulinarskoj kreaciji, patlidžan se pretvara u savršene sarmice koje će zadovoljiti i najzahtevnija nepca. Ovo jelo predstavlja savršen spoj pažljivo izrezanog patlidžana i belog mesa, začinjenog mlevenom paprikom i obogaćenih neutralnom pavlakom.
Pečene na 180 °C, jako brzo je gotovo, i pružaju neodoljivu simfoniju ukusa i tekstura.

Sastojci:
- 1 patlidžan
- 400 g belog mesa
- 1 crni luk
- 2 crvene paprike
- mlevena paprika
- So
- Začini po ukusu
- 200 ml neutralne pavlake

Priprema:
Patlidžan iseći na šnite, posoliti i ostaviti da pusti gorčinu.. Zatim ga malo ocediti. Belo meso isecite na trake.Na svaki šnit patlidžana staviti komad belog mesa. Rolujemo patlidžan kao sarmicu i ređamo u tepsiju jedno do drugog bez razmaka. Pospemo začine i mlevenu papriku, preko naređamo seckani luk i papriku, ponovo začiniti. Na kraju prelijemo neutralnom pavlakom. Pečemo oko 30 min na 180 °C.

U videu pogledajte ceo postupak pripeme: