RUSKE PIROŠKE – Lako se prave, tope se u ustima, a ne košta vas mnogo

Ruske piroške pravile su nam još naše bake. Savršeno mekano testo, koje je sveže i do nekoliko sati, zatim sastojci koji ne koštaju mnogo često su činili da ove piroške budu idealna kombinacija za doručak, ručak, pa čak i za večeru. Bakina vanglica otkriva vam tajni recept naših baka za piroške koje se tope u ustima!

662ef2fcb511801cb1c96b535cb87b15a972270a

Sastojci:

  • 1 suvi kvasac
  • 100 ml. mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 100 gr. krompira
  • 50 gr. masti
  • 350 gr. brašna
  • 2 jaja
  • 150 gr. šunke
  • 100 gr. kačkavalja
  • 100 gr. kisele pavlake
  • so

Detaljan način pripreme pogledajte u videu!




Foto: D. Milošević,
Autor: I. Ankić