Ukoliko još uvek niste, vreme je da isprobate rolnice sa rogačom. Priprema zaista nije ni najmanje komplikovana, niti vam je za nju potrebno mnogo vremena.
Sastojci za testo:
– oko 500g brašna
– 50g šećera
– 1/2 kašičice soli
– 1 suvi kvasac
– 200ml mleka
– 50g otopljenog putera
– 1 jaje
Nadev:
– 80g otopljenog kokosovog ulja
– 125g rogača
– 50g šećera
Priprema:
U polovinu mlakog mleka sipajte kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna i pustite da kvasac proradi, a zatim dodajte ostale sastojke i umesite glatko testo. Ostavite testo na toplom da se udvostruči, a zatim ga premesite i razvucite oklagijom. Namažite pomešanim nadevom, urolajte. Isecite poput rolat a i rolnice ređajte u podmazan pleh. Ostavite ih prekrivene da narastaju još pola sata, a zatim ih pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotove rolnice premažite mešavinom ulja i vode, prekrijte krpom da se malo smlači, a zatim uživajte u aromatičnom ukusu rogača.
Prijatno.