Ukusan hleb možete ispeći i bez prethodnog pekarskog znanja i previše sastojaka. Ovaj mlečni hleb je najbolji dokaz za to.
Sastojci:
-250 g samodizajućeg brašna,
-210 ml punomasnog mleka.
Priprema:
Pomešajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mleko dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Ukoliko nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami, tako što na 100 grama glatkog brašna stavite jednu kašičicu praška za pecivo i prstohvat soli.
Prebacite dobijenu smesu u kalup za hleb koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
Stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 35 do 40 minuta, odnosno dok korica ne porumeni, a hleb nije pečen do kraja.
Ohladite hleb do kraja pre posluživanja. Prijatno!
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
NE PROPUSTITE I: