Da li vam se nekada prijela neka pogača ali da je začinjena. Ovo je recept baš za takvu.
Sastojci:
-500g brašna
-1 suvi kvasac
-250ml mlakog mleka
-1 kašičica soli
-1 kašičica šećera
-5 kašika ulja
I još:
-150g margarina
-Začinsko bilje po želji
-1 kašičica belog luka u prahu
-1/3 kašičice soli
Priprema:
U 100ml mleka razmutite kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna i ostavite da kvasac proradi. Sipajte ga u vanglicu, te dodajte ostale sastojke i umesite glatko testo. Prekrijte testo krpom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči. Zatim premesite testo i podelite u 25 komada od kojih oblikujete kuglice. Otopite margarin i ostavite da se malo smlači pa u njega iseckajte sveži vlašac, ruzmarin, nanu i sušeni origano. Dodajte so i beli luk. Kuglice testa spuštajte u aromatični margarin i ređajte u kalup za kuglof. Ostavite da odstoji oko 40 minuta pre pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni.
Prijatno.