Rapsodija ukusa: Kremenadle sa pomorandžama će oduševiti sve ljubitelje neobičnih ukusa

Ukoliko ste ljubitelj neobičnih kombinacija slatko i slanog, food blogerka Sandra Đuretć, ima pravi recept koji će oduševiti vaša čula.

Nutricionisti kažu da savršen obrok treba da sadrži proteine, vlakna i ugljene hidrate što ovaj recep svakako sadrži.

48ac7a660a5d58fd2d7a7a5205a10ebf9497b7e1

Sastojci:

  • 4 kremenadle
  • Marinada
  • Sok od 2 pomorandže
  • 2 kašike kečapa
  • 2 čena belog luka
  • Kašika svežeg peršuna
  • I još 2 pomorandže
  • Malo ulja
  • So i biber

42d6a485247ca2e6233fff77569568158db0e70e

Priprema

Kremenadle malo izlupajte i ostavite u marinadi oko 15 minuta pre pečenja. Pomorandže odvojite na kriške i propržite na tiganju sa malo ulja te ih izvadite sa strane. U istom ulju propržite kremenadle sa obe strane, dodajte propržene pomorandže, začinite i nalijte ostatkoma marinade. Krčkajte 5 minuta i servirajte uz pirinač i salatu

Foto: Instagram,
Autor: S. Čumić