Ukusna inovacija na jelovniku stiže u obliku punjenih ribljih rolnica od oraha! Sa svežim sastojcima poput fileta orade, šargarepe, praziluka, tikvice, belog luka, i brokolija, ova jelo ne samo da oduševljava ukusne pupoljke već i pruža pravu vizuelnu poslasticu.
Sastojci:
- 2 kom orade(4 fileta)
- 1 šargarepa
- 1 praziluk
- 1 tikvica
- beli luk
- brokoli
- so
- biber
- maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Povrće operemo i iseckamo na žilijen(štapiće). Povrće propržimo na malo ulja (ne duže od 3 minuta) malo posolimo i pobiberimo. Filet orade okrenemo kožicom na dole, ka dasci, i nožem zasečemo deblji deo tako da napravimo džepić u koji stavljamo povrće koje smo prethodno pripremili. Sve to smotamo u rolnicu koju umotamo uz pomoć streč folije a zatim u aluminijumsku foliju koja će zaštiti ribu. U tiganj u kojem se spremalo povrće stavimo beli luk na listiće da se proprži na ulju uz konstantno mešanje dok ne postane hrskav. Brokoli isečemo na sitnije komade i propržimo na malo vrelog ulja, pomešamo sa belim lukom koji smo propržili i sve to pržimo oko 3 minuta.
Ribu koja nam je kuvana izvadimo iz folije, presečemmo pod kosinom i služimo sa brokolijem.
Kompletan način pripreme pogledajte u prilogu ispod: