PRSTE DA POLIŽEŠ Evo kako možete iskoristiti džem od kajsija za sjajnu jesenju poslasticu

Ukoliko ste već napravili džem od kajsija, red je da ga iskoristite na najbolji način. Rolat sa džemom od kajsija prava je jesenja poslastica koja podseća na detinjstvo, toplo bakino krilo i svu radost života u jednostavnim stvarima.

Sastojci:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

5 kašika ulja

1/2 praška za pecivo

Prstohvat soli

Džem za premazivanje

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, a zatim ulje i žumanca dodajte u smesu i lagano promešajte varjačom. Na kraju umešajte i brašno pomešano sa soli i praškom za pecivo. Smesu sipajte u pleh na pek papir, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Koru uvijte u vlažnu krpu posutu šećerom. Ohlađen rolat premažite džemom.

Foto: Instagram/Printscreen/Bakina vanglica,
Autor: Bakina vanglica/I.Grk