Preukusna kineska piletina, a crni rižoto će vas tek oduševiti

chicken feet g29f9d12a1 1280

Kineska kuhinja prilično je popularna na našim prostorima, a ono što joj je svakako prednost jeste što je uglavnom lagana, a to pogoduje vrelim letnjim danima. Za ukusan obrok i zdrav hranljiv obrok sa mesom piletina je odličan izbor, a crni pirinač će vas oduševiti.

Sastojci:

– 300g pilećeg filea

– 2cm svežeg đumbira

– 3 čena belog luka

– 1/2 korena celera

– 3 šargarepe1

– 2 crvene paprike

– 2 žute paprike

– 1/2 cveta brokolija

– 1 crni luk

– 100ml soja sosa

– 1 kašika gustina

– velika šolja crnog pirinča

risotto rice g570921461 1280

Priprema:

Isecite meso na trakice i zalijte sa 50ml soja sosa i ostavite. Luk isecite na listiće, kao i beli luk, a đumbir na sitne kockice i to ostavite sa strane. Povrće iseckajte na uske trakice. 

piletina 1

U voku ili dubljem sudu prvo kratko propržite šargarepu i celer, a zatim odložite u šerpu sa strane. Zatim kratko pržite papriku i brokoli te i to odložite u šerpu. Zatim pržite piletinu, par minuta, pa dodajte crni i beli luk i đumbir. Zalijte gustin om razmućen im sa 100ml vode i krčkajte još 5 minuta. Na kraju dodajte dinsta o povrće iz šerpe i sve sjednite. Začinite po ukusu i dodajte ostatak soja sosa te poslužite uz kuvani crni pirinač.

Pogledajte u videu kako izgleda priprema:

NE PROPUSTITE I:

Foto: Pixabay,
Autor: A.Dačić