
Da li ste se pitali šta da radite sa koronom lubenice, koju inače većina baca? E, pa „Praktična žena“ ima odličnu ideju kako da iskoristite ostatke omiljenog letnjeg osveženja i napravite zdrave, gumene crviće od lubenice.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovaj specijalitet.

Sastojci:
- 300g belog dela lubenice ( pri kori)
- 1 šolja šećera
- 1 šolja vode
- zelena i crvena tečna Prehrambena boja
I još:
- 1/2 šolje šećera
- 1/2 limuna
Priprema:
Beli deo lubenice isecite na trakice i stavite u šerpu sa vodom i šećerom. Kuvajte dok ne omekšaju. Podelite ih na dva dela. U jedan stavite zelenu, a u drugi crvenu boju te ih valjajte u šećer.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu na osmom minutu.
POGLEDAJTE I: