Potrebna vam je brz i jednostavan dezert sa period predstojećih praznika i posta koji će deca obožavati, a ni starije neće ostaviti ravnodušnim? Ako je vaš odgovor da, onda je ovaj preukusni rolat pravi izbor za vas!
Sastojci za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 80 g mlevenog kikirikija
- 80 g prah šećera
- 1 kašika kakaa
- 80g čokolade
- 20g margarina
- 100 ml vrele vode
Sastojci za fil:
- 150 g kikiriki putera
- 80 g margarina
- 150 g prah šećera
- 1 vanil šećer
Sastojci za glazuru:
- 100g čokolade
- 3kašika ulja
Priprema:
Otopiti čokoladu i margarin. U činiji izmešati keks, kikiriki, prah šećer i kakao. Kada smo sve lepo promešali dodajemo i otopljnu čokoladu, otopljen margarin i vrelu vodu i sve lepo sjedinimo. Sada je masa za koru spremna. Zatim pripremamo fil. Margarin sobne temperature, kikiriki puter, prah šećer i vanil šećer umutiti mikserom. Smesu za koru rastanjiti četvrtasto uz pomoć providne folije, zatim premažemo pripremljenim filom i urolamo. Uvijemo rolat u providnu foliju i odložimo ga u frižider na hlađenje.
Kada se rolat stegao odmotamo providnu foliju, Otopimo čokoladu sa uljem. Istopljenom i malo prohlađenom čokoladom prelijemo rolat. Ponovo odložimo rolat u frižider da se glazura lepo stegne. Nakon što se glazura stegla sečemo rolatiće željenih dimenzija.
U videu pogledajte ceo postupak pripreme:
PROČITAJTE I: