Posna proja bez jaja i jogurta koju ćete obožavati, a sprema se za samo 20 minuta

image 17 16

Proja je idealan dodatak koji može da se jede umesto hleba uz punjene paprike, sarmu, ali i kao doručak ili večera uz šolju jogurta i domaću pršutu.

Takva je i posna proja, za koju mnogi smatraju da nije ista kao kad u nju ubacimo jaja i jogurt, ali recept za ovu posnu proju je predivan i isprobaćete odmah prvom prilikom.

image 17 12

Ipak, posna proja može da bude podjednako ukusna i sočna kao i njena mrsna varijanta.

Posnu proju po ovom receptu ćete, sigurni smo, spremati i van posta. Ono što je bitno jeste da jednu šolju koristite kao meru za sve sastojke.

image 17 15

Sastojci:

  • 3 šolje pšeničnog brašna
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • 2 šolje obične vode
  • 1 šolja kisele vode
  • 1 šolja ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
image 17 17

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte sve suve sastojke, pa onda dodajte vodu, kiselu vodu i ulje. Sve promešajte žicom za mućenje ili varjačom.

Smesu možete da izlijete u pleh obložen pekarskim papirom, a možete i da stavite u kalupe za mafine. Samo ćete pre toga podmazati kalupe uljem i brašnom ili da stavite papirne korpice. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa pecite oko 20 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

(Krstarica.com)

Foto: Pixabay,
Autor: K. Marković