Za šu šu krofne kažu da su ukusnije od bilo koje poslastice, a brže za pripremu od princes krofni.
„Praktična žena“ i Grand Online donose vam originalnu recepturu za ove preukusne krofne koje će čim ih probate postati i vaša omiljena poslastica.
Sastojci za testo:
- 125 gr vode
- 125 gr mleka
- 2 gr soli
- 125 gr maslaca
- 150 gr brašna
- 250 gr jaja
Sastojci za kranč:
- 140 gr maslaca
- 170 gr braon šećera
- 200 gr brašna
- 30 gr vode
Sastojci za vanil krem:
- 530 gr mleka
- 1 štapić vanile
- 110 gr žumanaca
- 90 gr brašna
- 110 gr šećera
- 100 gr maslaca
- 150 gr slatke pavlake
Priprema:
Prvo pravite testo za krofne. Mleko, voda, so i maslac se stave u šerpicu da provri,tada se doda brašno, spusti temperatura na ringli na najmanje i meša se dobijeni sastav par minuta da izbaci vlagu. Stavi se na hlađenje,kada se ohladi muti se mikserom i dodaje jaje po jaje.
Kranč: Svi sastojci se stave u posudu i izmešaju rukom dok se ne dobije glatka smesa. Dobijena smesa se rastanji između dva pek papira i stavi na hlađenje u zamrzivač. Testo koje smo dobili se špricom se išprica na pek papir i na svaku krofnu se stavi po kružić zaleđenog kranča. Peče se oko 25-30 min na 220 stepeni.
Fil: Mleko i štapić vanile se stave da provri, a posebno umutimo žumanca,šećer i brašno i dodamo u provelo mleko,čim se fil zgusne skine se sa šporeta i u vruć doda maslac,izmuti se mikserom i stavi na hlađenje. U ohlađen se doda umućena slatka pavlaka. Krofne se pune filom i doda se voće po želji.
Detaljan način pripreme pogledajte u videu.