
Da li je bolje pojesti svežu pomorandžu ili popiti njen sok? Prema rečima nutricionistkinje Marije Stajić, odgovor bi mogao da vas iznenadi.
-Ceđeni sok od pomorandže sadrži više šećera i manje vlakana u odnosu na celu voćku, što može negativno uticati na varenje, naročito ako se kombinuje s određenom hranom. Osobe koje imaju dijabetes, insulinsku rezistenciju ili probleme sa varenjem trebalo bi da ga izbegavaju -objašnjava Stajićeva.

Ona savetuje da se, umesto soka, bira cela pomorandža, koja je bogata vitaminom C i korisna za plodnost.
Najbolje ju je konzumirati uz šaku orašastih plodova, jer ćete na taj način svom organizmu obezbediti optimalne nutrijente za zdravlje i vitalnost.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ:
(Krstarica)