
Larisa Stajić koju svi znaju po blogu „Kuvaj sa Larisom“, otkrila je u emisiji „Praktična žena“ recept za vanil/ kokos štrudlu koja se jede hladna, a topi se u ustima.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno od sastojaka za ovu brzu poslasticu koju će vaši ukućani obožavati.

Sastojci:
- 500g kora za pitu
Sastojci za kokos fil:
- 800ml mleka
- 2 vanila pudinga
- 2 žumanca
- prstohvat soli
- 6-12 kašika šećera
- 50g kokosa
Sastojci za premazivanje kora:
- 1 jaje
- 2 belanca
- prstohvat soli
- 3 kašike šećera
- 200ml jogurta
- 100ml ulja
- 100g griza
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50ml vode
Priprema:
Prvo napravite kokos fil. Stavite 600ml mleka da se kuva. U činiji sjedinite žumanca sa prstohvatom soli, pudingom, šećerom i 200ml mleka. Smesu sipajte u provrelo mleko i mešajte dok se ne zgusne. Fil ostavite da se ohladi. U ohlađen krem dodajte kokos. U činiji sjedinite sastojke za premazivanje kora. Kore podelite tako da u svakom rolatu bude po 4 kore. Na svaku koru premažite premaz, a na četvrtu fil. Rolate premažite ostatkom premaza i pecite na 190 stepeni pola sata.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.
NE PROPUSTITE I: