
Tražite savršen recept za pasulj prebranac? Otkrijte tajnu pripreme jela koje ostaje kremasto i sočno čak i posle tri dana.
Svi smo ovo iskusili, pasulj prebranac koji je prvog dana bio kralj trpeze, a već sutradan postao razočaranje.

Ali, zamislite da postoji način da ovo omiljeno tradicionalno jelo ostane sočno, kremasto i puno ukusa danima nakon pripreme. Da, moguće je, i tajna ne leži u skupim sastojcima, već u tehnici koju su mnogi zaboravili.
Ključ za pasulj prebranac koji se ne pretvara u „suvi beton“ leži u balansu tečnosti i masnoće, kao i strpljenju sa lukom. Većina greši jer previše isuši pasulj pre pečenja.

Sastojci:
- 500g pasulja (najbolje tetovac ili gradištanac)
- 800g crnog luka (da, skoro duplo u odnosu na pasulj – ovo je ključ!)
- 2 dl ulja (ne štedite, pasulj voli masnoću)
- 1 kašika slatke aleve paprike
- 1 kašičica tucane ljute paprike (po ukusu)
- So, biber, lovorov list

Priprema korak po korak:
Prvo, pasulj potopite preko noći. Sutradan ga prokuvajte u prvoj vodi, prospite je, a zatim nalijte novu toplu vodu i kuvajte dok zrno ne omekša, ali pazite da se ne raspadne. Sačuvajte vodu u kojoj se kuvao – ona je puna skroba i to je „lepak“ koji nam treba.
Dok se pasulj krčka, isecite luk na rebarca. Dinstajte ga na dosta ulja, polako, na tihoj vatri, bar 40 minuta dok ne postane staklast i skoro se istopi. Dodajte začine u luk.

Ne bacajte vodu: Nikada ne koristite običnu vodu za nalivanje prebranca, isključivo onu u kojoj se kuvao pasulj. Skrob iz nje daje gustinu.
Karamelizacija luka: Luk mora biti sladak i potpuno mek pre nego što uđe u rernu. Ako hrska, jelo neće biti kremasto.
Vreme odmora: Prebranac je uvek bolji kada „odmori“. Ne služite ga vrelog direktno iz rerne, već mlakog.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ:
(Krstarica.com)


































