Panetone- poslastica za svačiji ukus!

Ova italijanska poslastica koju mnogi zovu i slatki hleb obično se sprema oko novogodišnjih i božićnih praznika, ali je i odlična užina uz kafu ili čaj u svako doba godine. Sama priprema je laka, a jedino će vam trebati malo strpljenja jer testo narasta oko 4-5 sati pre pečenja.

ca2c13b997dab95ccf4e86b3ce0a2089c1a89c19

Sastojci:

  • 250 gr. putera
  • 400 gr. brašna
  • 1 suvi kvasac
  • 4 kašike šećera
  • 4 jaja
  • 4 žumanca
  • 50 gr. sušene brusnice
  • 50 gr. suvog grožđa
  • 50 gr. kandirane pomorandže ili limuna
  • prah šećer za posipanje
  • so

Detaljnu pripremu pogledajte u videu.




Foto: D. Milošević,
Autor: S. Čumić