Palačinke se najčešće prave slatke u većini naših domova i svako ima svoj recept sa više ili manje vode, mleka, jaja. Oni koji ih često prave nemaju precizne mere, već tačno stavljaju sastojke, a tu su i glavni trikovi da budu mekane i ne suve.
Sastojci:
-3 jaja,
-2-3 kašike šećera,
-prstohvat soli,
-1 šolja mleka (oko 300 ml),
-1 šolja brašna,
-nešto više od pola šolje vrele vode i
-3 kašike ulja.
Priprema:
Umutiti jaja i šećer, pa dodati so, mleko i postepeno brašno. Kada se sve dobro izmeša, dodajte vrelu vodu i umutite da nema grudvica. Na kraju dodajte ulje i promešajte. Dobro zagrejan tiganj podmažite uljem i pecite palačinke na visokoj temperaturi.
Da bi palačinke bile savršeno mekane, glavni trikovi su da hrana bude sobne temperature (mleko, jaja), a voda vruća.
Ako želite da budu baš vazdušastije, slobodno dodajte pola čaše vode.
Za gušće palačinke dodajte više brašna.
I najvažnije: za još palačinki dupla mera, nikad ih nije suviše!
Filujte šta god želite, čokoladni krem, nugat, džem, mleveni keks, banane, jagode, šlag…
Prijatno!
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
NE RPOPUSTITE I :