Duhoviti glumac Dragan Marinković Maca tvrdi da se svaka pita jede rukama, nikako viljuškom i da je tajni sastojak zapravo med.
-Da bi mlada i dalje pravila pite tu je stari dobar med, devet ipo nedelja. Malo meda, malo seckanih oraha i to je to – rekao je glumac koji je u emisiji „Praktična žena“ otkrio recept za čuvenu Tirol pitu.
U nastavku pogledajte kako se pravi Macina omiljena pita.
Sastojci:
- 4 lista kore za pitu
- 4 kriške feta sira
- 50g otopljenog putera
- 4 kašike meda
- 50g seckanih oraha
- 1/2 veze sveže mirođije
Priprema:
Uzmite jednu koru, premažite puterom, a na jednu polovinu stavite listiće mirođije. Preklopite koru na pola, opet premažite puterom, stavite krišku feta sira i upakujte kao paketić. Isto uradite i sa preostale 3 kore. Paketiće stavite u pleh na pek papir i pecite na 180 stepeni 10-15 minuta. Gotove Tirol pite premažite medom i pospite orasima.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.