SPREMITE SE ZA PRAZNIKE: Napravite sami novogodišnji desert u čaši (VIDEO)

408171623 674715258195271 5881233298577601218 n

Spoj kremastog mlečnog pudinga i hrskavog keksa sa đumbirom osvojiće vas i na izgled i na ukus.

Probajte i videćete zašto je ovaj desert bolji od bilo kog kolača ili torte, bar kako tvrdi Aleksandra Mitrović koja je u emisiji „Praktična žena“ otkrila recept za novogodišnji dezert u čaši.

U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno.

prakticna

Sastojci:
-mlečni puding
-150 ml mleka
-1,5 l slatke pavlake
-60 g gustina
-180 g šećera

Crumble sa djumbirom i cimetom
-175 g brašna t-400
-30 g kakao
-5 g soda bikarbona
-150 g putera
-170 g šećera
-5 g soli
-5 g cimeta
-1/2 kašičice djumbira u prahu

dezert u casi

Šantili krem
-280 g slatke pavlake (zagrejati)
-100 g bele čokolade
-1 štapić vanile
-10 g želatin listića
-320 g slatke pavlake (hladne)

p. zena dezert

Priprema:
Slatku pavlaku i šećer staviti na laganu vatru da provri. Kad provri sipati mleko pomešano sa gustinom i kuvati dok se ne zgusne. Sipati u čaše i čekati da se ohladi. Crumble sa djumbirom i cimetom. Mikserom sjediniti puter i šećer. Potom dodati sve suve sastojke (brašno, kakao, soda bikarbonu, so, cimet, đumbir u prahu ) i sjediniti u kompaktnu smesu. Rasporediti smesu na pleh i peći na 170 stepeni 8min.

Šantili krem:
Zagrejati slatku pavlaku sa vanilom i sjediniti sa želatinom, preliti preko bele čokolade i izmiksati štapnim mikserom. Ulivati drugi deo slatke pavlake (hladne) i nastaviti mućenje. Kada se krema ohladi i stegne , prebaciti u mikser i mešati dok krem ne dobije volumen. Za dekoraciju stavljamo pistace, cimet u prahu preko šantili kreme, grančicu ruzmarina i malo šećera u prahu.

Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.

NE PROPUSTITE I:

Foto: D.Milošević,
Autor: I. A.