Za ovaj zanimljiv meksički gulaš u tortilji potrebno je kilogram svinjetine, tvrdi Marko Stefanović koji je u emisiji „Praktična žena“ pokazao svoje kulinarsko umeće i otkrio tajnu ovog zanimljivog jela iz Meksika.
Ono što je interesantno jeste da vam je za ovo slano jelo potreban i sok od pomorandže, pored raznih začina, a u nastavku pogledajte kako se priprema obrok na kom će vam cela porodica biti zahvalna.
Sastojci:
- 1kg svinjetine
Sastojci za marinadu:
- 1 šolja soka od pomorandže
- 1/2 šolje jabukovog sirćeta
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice morske soli
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
- 1 šolja soka od paradajza
Sastojci za prilog:
- 1 crveni luk
- 1 ljuta papričica
- sok od limete
- Malo sirćeta
- so i biber
I još:
- tortilje
- peršun
Priprema:
Svinjetinu isecite na krupnije kocke. Pomešajte sastojke za marinadu te prelijte preko svinjetine i ostavite u frižideru 24 sata. Sutradan u zemljanu posudu stavite papir za pečenje, svinjetinu u marinadi, poklopite i pecite u rerni na 180 stepeni oko 4 sata ili dok se meso ne raspada.
Za prilog iseckajte luk i papričicu, začinite sirćetom, sokom od limete, soli i biberom i ostavite dok se meso peče.
Gotovo meso raskomadajte viljuškom stavite u tortilje, sa prilogom I peršunom i poslužite.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.