Neodoljivo sočan manastirski kolač: Mekan kao duša, a pravi se bez šećera i ulja

image 22 4

Manastirski kolač će vas oduševiti kako prelepim ukusom, tako i neodoljivim mirisom. Pravi se bez ulja i šećera, te nije pretnja savršenoj liniji.

Postupak pripreme je jednostavan, zato uživajte u fenomenalnoj poslastici bez osećaja krivice.

image 22 5

Potrebno je:
4 kašike mlevenih oraha
4 kašike seckanih oraha
4 kašike marmelade po želji
1 prašak za pecivo
400 ml vode mlake
20 punih kašika brašna
malo cimeta

image 22 6

Za premazivanje:
4 pune kašike pekmeza
4 kašike seckanih oraha

image 22 7

Sipati mlaku vodu u vanglicu, dodati prvo marmeladu i žicom izmutiti.

Dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati orahe mlevene i seckane, cimet. Sve dobro žicom izjednačiti. Testo je ređe. Sipati u pleh 35×28 obložen pek papirom.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

(Krstarica.com)

Foto: pixabay,
Autor: K. Marković