
Većina je na pekarske proizvode slaba, posebno kada su u pitanju ukusne pogačice sa čvarcima, ali kada ih probate po receptu Bakine vanglice pekara za vas i vaše ukućane više neće biti opcija.
Sastojci:
- oko 500g brašna
- 1 svež kvasac
- 150ml mleka
- 150ml vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 30ml ulja
- 200g čvaraka
- 1 kašika masti

Piprema:
Kvasac razmutite u mlakom mleku pa dodajte šećer i kašiku brašna. Kad kvasac proradi pomešajte ga sa vodom, uljem, soli i jajima, a brašno dodajte po malo dok ne dobijete glatko testo. Testo neka odstoji oko sat vremena. Sameljite čvarke sa masti dok ne dobijete glatku smes, a potom razvucite testo oklagijom. Premažite čvarcima polovinu, pa presavijte i ponovo premažite i tako do kraja. Zatim na kraju još razvucite i još nekoliko puta presavijte. Na kraju isecite na kvadrate i stavite u pleh. Ostavite pola sata u plehu pre pečenja. Pecite na 220 stepeni 15 minuta.
U videu ispod pogledajte kako izgledaju pogačice sa čvarcima po receptu Bakine vanglice: