Jesenje rolnice sa pečenom paprikom i čvarcima odlična ideja za užinu ili doručak u jesenjim danima koji nam slede. Priprema je brza i jednostavna, a ukus će prosto očarati sve.
Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 3 jaja
- 200g sira
- 200g čvaraka
- 200g kačkavalja
- 2 kašike griza
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
- 5 kašika ulja
Priprema:
Za fil izmešati jaja, sir, čvarake, kačkavalj, griz. Za premaz izmešati jaje, jogurt i ulje. Koru premazati sa malo smese, preklopiti na pola, ponoviti premazivanje i još jedno preklapanje. Pri vrhu kore naneti fil, bočne stranice presaviti kako fil ne bi iscureo i zarolati. Po želji posuti susamom. Peći na 180° 20-25 minuta.
U videu pogledajte ceo postupak pripreme:
PROČITAJTE I: