Morate ih probati! Jesenje rolnice sa pečenom paprikom i čvarcima

Capture 80

Jesenje rolnice sa pečenom paprikom i čvarcima odlična ideja za užinu ili doručak u jesenjim danima koji nam slede. Priprema je brza i jednostavna, a ukus će prosto očarati sve.

Capture 81

Sastojci:

  • pakovanje kora za pitu
  • 3 jaja
  • 200g sira
  • 200g čvaraka
  • 200g kačkavalja
  • 2 kašike griza
  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta
  • 5 kašika ulja
Capture 82

Priprema:

Za fil izmešati jaja, sir, čvarake, kačkavalj, griz. Za premaz izmešati jaje, jogurt i ulje. Koru premazati sa malo smese, preklopiti na pola, ponoviti premazivanje i još jedno preklapanje. Pri vrhu kore naneti fil, bočne stranice presaviti kako fil ne bi iscureo i zarolati. Po želji posuti susamom. Peći na 180° 20-25 minuta.

U videu pogledajte ceo postupak pripreme:

PROČITAJTE I:

Foto: youtube,
Autor: A. Milinković