
Lava kolač je svojom pojavom izazvao pravu pometnju među slatkišima jer se, za razliku od većine, brzo pravi i jede odmah! Nema čekanja da se ohladi, stvrdne ili pak sjedini preko noći u frižideru.
O ovoj poslastici postoji mišljenje da je teško spojiti sve elemente tako da u sredini ispadne tek tečna, što je velika predrasuda.

Sastojci:
-200 g putera,
-220 g crne čokolade,
-3 žumanca,
-3 cela jaja,
-120 g šećera,

-malo soli,
-kašičica vanile i
-120 g brašna.
Priprema:
Otopite puter i čokoladu dok se ne sjedine. U drugoj posudi umutite jaja, šećer, so i vanilu, ali ne previše jer nema potrebe da bude gusto i penasto. Dodajte čokoladu i puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i lagano mešajte, nipošto mikserom.

Kalupe za pečenje dobro premazati puterom i posuti kakao prahom (ili brašnom), sipati smesu i peći u rerni 7-11 minuta na 220 C.
Lava kolač je najukusniji kada se jede topao, sam ili posut šećerom u prahu, a odlični ide i uz maline, jagode ili sladoled. Ukolkko nešto preostane, uživaćete i narednog dana u njemu kao svojevrsnom mafinu. Prijatno!

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ: