Mladi Tiktoker, influenser, šminker od nedavno i pevač, Filari gostovao je u emisiji „Praktična žena“ gde je otkrio drugu stranu svoje ličnosti, pored toga što je demonstrirao svoje kuhinjsko umeće.
Ovaj mladi Pančevac otkrio je da već dve godine ne jede meso, da se sjajno snalazi u kuhinji, ali da mu je priprema slatkiša slaba tačka. Ipak, sa gledaocima je podelio recept za malo drugačiji čiz kejk koji se prema rečima publike, topi u ustima.
Kupina čiz kejk se lako pravi i pravo je osveženje za vrele letnje dane.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno .
Sastojci:
Sastojci za koricu:
- 200g mlevenog keksa
- 100g mlevenog badema
- 100g putera
- 100ml mleka
Sastojci za nadev:
- 250ml slatke pavlake
- 200g krem sira
- 200g kisele pavlake
- 100g prah šećera
- 1 želatin
- 100g šećera
- 350g kupina
- 1 želatin
Sastojci za ganaž:
- 100g bele čokolade
- 100g slatke pavlake
Priprema:
Od navedenih sastojaka napravite smesu za koricu i utisnite je na dno kalupa za čiz kejk.
Stavite kupine i šećer da se kuvaju pa dodajte i malo vode, a želatin ostavite da nabubri u 4 kašike vode te ga sipajte u kupine i mešajte dok se ne otopi. Ostavite maline malo da se smlače. U činiji umutite slatku pavlaku, pa dodajte sir, šećer u prahu i kiselu pavlaku i rastopljeni želatin. Na kraju sipajte kupine i umešajte sa belim filom. Smesu prelijte preko kore i ostavite u frižideru preko noći. Na kraju prelijte ganažom od bele čokolade.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.
NE PROPUSTITE I: