Korpice punjene dimljenim šaranom, iznenađenje za sva čula

korpice 2

Lep i zdrav zalogaj za ljubitelje rečne ribe, a i za one koji ne vole toliko riblje specijalitete. Nećete se pokajati, teško će im svi odoleti.

Sastojci za testo:

  • 100g masti
  • 100g ulja
  • 100g vode
  • 1 jaje
  • prašak za pecivo
  • 100g susama ( prepečenog )
  • 500g brašna,
  • 2 kašičice soli

Sastojci za fil:

  • 500g dimljenog šarana
  • 300g kiselih krastavčića
  • 300g rendanog celera
  • kašika senfa
  • 200gr majoneza
  • 200gr brusnica

Priprema:

korpice 1

Umesiti prhko testo od navedenih sastojaka. Zatim pripremamo nadev. Za fil je potrebno izmešati sitno isecknog dimeljenog šarana, seckane kisele krastvčiće, rendani celer, senf, majonez i brusnicu. Nadev odložiti u frižider na hlađenje.

korpice 3

Kalup za korpice podmazati  mašću i tanko oblagati kalup testom, zatim ga izbockati i peći oko 15 min na 180 stepeni, Nakon pečenja korpice potpuno ohladiti i tek tada ih vaditi iz modle. Kada ste izvadilii sve korpice iz kalupa punite ih pripremljenim nadevom.

Foto: Printscreen youtube,
Autor: A.Dačić/Prakticnazena.tv