Ono što prvo pomislimo kada čujemo reč ,,Badem“ jeste fin i perfidan ukus koji se rastapa pod jezikom i izaziva sva čula. U nastavku pogledajte nikad brži i lakši način pripreme savršenog slatkiša na koji ni jedan vas gost neće ostati imun.
Sastojci:
- 2 lisnata testa
- 56g putera sobne temperature
- 55g badem brašna
- 50g šećera
- 2 jaja
- 1/4 kašičice ekstrakta od badema
- 50g badem listića
- prah šećer za posipanje
Priprema:
Za fil umutiti jedno jaje i belance sa šećerom, pa dodati puter, badem brašno i ekstrakt badema. Lisnato testo razviti četvrtasto.Na prvo testo premazati po celoj površini fil, a zatim prekriti drugim testom. Secite dugačke trake i lagano vrtite kao za štapiće, a zatim lagano u krug da dobijete ružice. Ružice ređati u pleh koji smo prethodno obložili pek papirom praveći veći razmak između svake jer će prilikom pečenja malo narasti. Premazati svaku umućnim žumancetom i pospite odozgo listićima badema. Rernu zagrejati na 180 stepeni i pecite ružice oko 15 min dok ne porumene. Kada se ohlade po želji možete posuti prah šećerom.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu koji sledi:
PROČITAJTE I: