Lagani ručak koji će nas zasititi u toplim danima treba da sadrži sve nutritivne vrednost, a da ne bude težak za naš želudac.
Jedna od ideja za ovonedeljni ručak su punjene pečurke za čiju pripremu vam ne treba puno vremena.
Sastojci:
– 12-15 velikih šampinjona
– 1 veza mladog luka
– 2 čena belog luka
– so i biber – 100g rendanog kačkavalja
– 100ml kisele pavlake
– 1 jaje
– 50g parmezana
– origano
Priprema:
Odvojite šeširiće šampinjona, i poređajte ih u pleh. Stabljike sitno iseckajte i prodinstajte na seckanom mladom i belom luku. Prohladite malo, a zatim umešajte u smesu kačkavalj, pavlaku i jaje, začinite i pomešajte. Napunite šeširiće i pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, pred kraj pečenja pospite parmezanom i origanom te vratite u rernu, a rernu isključite. Poslužite toplo