Gotovo je nezamislivo zamisliti Uskršnju trpetu bez torte. A gde ćete lepšu od one u obliku zeke?!
Međutim, iako mislite da vam za to treba poseban dar, kreativnost i mnogo vremena, grešite! Praktična žena ima sjajan, brzinski recept za preukusnu, čokoladnu tortu u obliku zeke.
Sastojci:
- Pakovanje okruglih, čokoladnih, gotovih kora
- 1l mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 8 kašika šećera
- 150g čokolade
- 250g margarina
- 4 kašike nugat krema
- 400-450g okruglog keksa sa pomorandžom i čokoladom
- 500ml soka od pomorandže
Priprema:
Zakuvajte 800ml mleka, te u provrelo mleko sipajte pomešan puding sa ostatkom mleka i šećerom. U skuvan puding dodajte čokoladu, pomešajte, prekrijte providnom folijom i ohladite. U ohlađen puding umešajte umućen margarin i nugat krem. Koru nakvasite sokom, premažite filom, zatim poređajte keks umočen u sok i ređajte naopako preko fila. Opet koru i tako do kraja. Poslednju koru takođe nakvasite sokom i dekorišite po želji.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.