Recept za domaći kečap posle kojeg nećete ni pomisliti na kupovni

image 13

Jednom kada isprobate ovaj recept, vrlo verovatno više nećete pomisliti da kupite kečap.

1 kg paradajza

1 glavica crnog luka, sitno seckana

2 čena belog luka, sitno seckana

1 šolja (240 ml) jabukovog sirćeta

1/2 šolje (100 g) šećera

1/2 šolje (120 ml) vode

1 kašika soli

1/2 kašičice mlevenog crnog bibera

1/2 kašičice kvasca

1/2 kašičice aleve paprike

1/4 kašičice kajenskog bibera

1/4 kašičice mlevenog korijandera

image 13 1

Priprema domaćeg kečapa:

Paradajz operite i presecite na četvrtine. Stavite u veliki lonac sa vodom i kuvajte 2-3 minuta dok koža ne počne da se ljušti. Zatim stavite paradajz u sasvim hladnu vodu da se ohladi, oljuštite ga i sitno naseckajte.

image 13 2

U velikom loncu zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani crni i beli luk i pržite dok ne postanu mekani i staklasti, oko 5-7 minuta.

Dodajte naseckani paradajz u lonac sa lukom i kuvajte na srednjoj vatri oko 15-20 minuta dok paradajz ne omekša i smesa se ne zgusne, piše luftika.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Pixabay,
Autor: K. Marković / Luftika.rs