Nema boljeg letnjeg osveženja od hladne i preukusne torte, a nije sladoled.
Ova žele torta sa breskvama pravi se za tili čas, a mogu je napraviti čak i oni koji se ne snalaze lako u kuhinji.
U emisiji „Praktična žena“ jedna od saradnica, koja tvrdi da je amaterka u kuhinji, pripremila je preukusnu letnju poslasticu i to za svega par minuta.
Sastojci:
- 500ml vode
- 30g šećera
- 30g želatina + 12 kašika vode
- 500g svežih bresaka
Priprema:
Želatin potopite u vodu da nabubri. Vodu i šećer stavite u šerpu da se kuva. Breskve isecite na kriške i stavite u silikonski okrugli kalup. Kad se šećer istopio u vodi stavite nabubreli želatin, mešajte dok se ne otopi i sipajte preko breskvi. Ostavite nekoliko sati u frižideru pre služenja, a najbolje preko noći.
NE PROPUSTITE I: