Gotovo da nema onog ko ne voli paprikaš, ali ovo jelo u činiji od testa ne verujemo da ste probali. Zato je tu Bakina vanglica i njen fantastičan recept koji će svako od vas pripremiti bez poteškoća, samo je potrebno da pratite uputstva.
Sastrojci za činiju od testa:
– 375g brašna
– 50g otopljenog putera
– Kašičica soli
– 150ml vode
Sastrojci za nadev:
– 300g svinjskog mesa
– 1 crni luk
– 1 crveni luk
– 3 čena belog luka
– 2 krompira
– 1 šargarepa
– komadić korena celera
– 2 kašičice suvog začina
– 1 kašičica bibera
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo u jufkicu, premažite puterom i ostavite da odstoji oko sat vremena. Za nadev sve sastojke iseckajte na kockice, dodajte začine i dobro sve pomešajte. Testo podelite u 4 jufkice, ali odvojite malo testa i za ukrase na činiji.
Svaku jufkicu razvucite pa stavite u činiju, napunite nadevom, zatvorite i okrenite, a potom stavite u pleh. Ukrasite kuglicom na vrhu i pletenicom, premažite jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat i po vremena.
NE PROPUSTITE I: