Patlidžan je vrlo fleksibilna namirnica koja se može pripremati na različite načine – može se peći, dinstati, pohovati.
Mnogi ga izbegavaju s obzirom na to da patlidžan može biti i jako gorak, a mi smo pronašli recept za varivo koje mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji.
Sastojci:
-2 velika patlidžana,
400 g komadića paradajza iz konzerve,
-15 g sušenih vrganja,
-2 kašičice mediteranske mešavine začina,
-2 kašičice mlevenog kumina,
-2 kašičice dimljene paprike u prahu,
-1 pileća ili povrtna kocka za supu,
-1 kašika koncentrata paradajza,
-1 kašičica meda,
-1 kašičica susamovog ulja,
-so i biber po želji.
Priprema:
Patlidžane najpre ogulite i isecite na kocke veličine oko 2 centimetara. Stavite ih potom u veliki lonac zajedno sa iseckanim paradajzom iz konzerve i koncentratom paradajza i sve dobro promešajte.
Ubacite u lonac i sušene vrganje, povrtnu ili pileću kocku za supu i med. Začinite sa soli, biberom, mediteranskom mešavinom, kuminom i dimljenom paprikom u prahu. Kuvati na laganoj temperaturi oko 30 do 40 minuta, dok patlidžan ne omekša do kraja.
Varivo možete po želji izblendati sa štapnim mikserom.
Na kraju začinite sa malo susamovog ulja i poslužite toplo. Prijatno.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
NE PROPUSTITE I: