Ako nemate ideju šta da spremate za ovaj nedeljni ručak, mi, tačnije food blogerka i kuvarica Sandra Đuretić, poznatija kao Bakina vanglica, ima odličan predlog – slasne, malo i ljutkaste pileće ražnjiće.
– Uz neki umak i svežu salatu imaćete izuzetan ručak – tvrdi Sandra i otkriva koji sastojci su vam potrebni da pripremite ovaj specijalitet.
Sastojci
- 500g pilećeg filea
- 2 ljubičasta luka
- 2 paprike
- 200g šampinjona
Marinada
- Sok i korica
- 2 pomorandže
- Mala šoljica ulja
- Kari
- Kumin
- Ljuta mlevena paprika
- Beli luk u prahu
- So i biber
Priprema
Meso isecite na manje komade za ražnjiće i pomešajte sa marinadom. Povrće takođe isecite, a zatim ređajte naizmenično na štapiće sa mesom.
Ražnjiće možete peći na roštilju, gril tiganju ili u rerni. Važno je samo da ih prilikom pečenja premazujete sa marinadom koja vam je ostala od mesa. Prijatno!