Huanito torta ima tri kremasta fila, a recept za nju je lagan i savršen za rođendane i proslave.
Huanito torta je savršena kremasta poslastica. Fina korica koja se topi u ustima sa tri različita krema i šlagom na kraju, savršeno se uklapaju.
Veoma je ukusna i jednostavna za pripremu. Ne postoji rođendan na kojem Huanito torta neće biti zvezda, bilo da se radi o deci ili odraslima.
Kora:
6 belanaca
prstohvat soli
90 g šećera
150 g mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 kašika kakao praha
Prvi krem:
1 litar mleka
150 g šećera
4 pudinga od vanile
6 žumanaca
3 kašike brašna
250 g margarina ili putera
100 g čokolade
250 g mlevenih oraha
Drugi krem:
500 ml pavlake za šlag
250 g mlevenog keksa
Poslednji sloj:
300 ml pavlake za šlag
Priprema prvog krema:
U posudu dodajte žumanca i šećer, penasto umutite. Dodajte puding od vanile, brašno i 200 ml mleka, umutite mikserom. Ostatak mleka sipajte u šerpu i stavite da se kuva. Kada mleko provri, sklonite ga sa strane i dodajte pripremljene sastojke. Sve zajedno vratite da se kuva i mešajte.
Gotovu kremu prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Sklonite foliju s krema, pa ga malo izmiksirajte. Zatim dodajte margarin ili puter sobne temperature i opet izmikirajte. Krem podelite na dva jednaka dela. Prvom delu krema dodajte mlevene orahe, sve sjedinite. U drugi deo krema dodajte istopljenu čokoladu, pa sjedinite.
Priprema kore:
U posudu dodajte belanca i prstohvat soli. Mešajte mikserom dok ne zapene. Postepeno dodajte šećer, nastavite da mešate dok ne dobijete čvrsti sneg. Zatim dodajte brašno i kakao prah, kratko sjedinite žicom za mućenje. Potom dodajte mlevene orahe, sve sjedinite žicom. Smesu istresite i rasporedite na masni papir u kalup dimenzija 21 x 36 cm.
Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru ostavite da se ohladi.
Priprema drugog krema:
U posudu sipajte pavlaku za šlag. Mutite mikserom dok se ne učvrsti. Zatim dodajte mleveni keks, sve zajedno dobro izmiksirajte, prenosi Zadovoljna.rs.
Priprema srednjeg sloja:
Pripremite ga pre samog slaganja.
U posudu sipajte pavlaku za šlag. Mutite mikserom. Istrestite ga na koru i rasporedite krem sa keksom. Onda rasporedite čokoladni krem. Nakon toga rasporedite krem od oraha.
Šlag rasporedite preko krema od oraha. Kolač stavite u frižider da se učvrsti.
NE PROPUSTITE I: