Hadžijski ćevap je tradicionalno bosansko jelo koje muškarci jednostavno obožavaju jer je čist gurmanluk.
U emisiji „Praktična žena“ Senada iz Malibora otkrila je tajnu pripreme ovog specijaliteta, a u nastavku pogledajte kako se priprema.
Sastojci:
- 500g teletine bez kosti
- 2 krompira
- 2 paprike
- 1 šargarepa
- 3 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 1 kašika peršuna
- so i biber
- suvi začin
- 1 kašika ajvara
- kašičica mlevene paprike
- 500ml goveđeg bujona
Priprema:
Teletinu iseckajte na sitnije kockice, kao i povrće.
Na luku prodinstajte teletinu pa nakon 15 minuta uz lagano dolivanje bujona dodajte i seckano povrće, ajvar i začine. Dinstajte dok meso i povrće ne omekšaju.
nakon toga uzmite 4 papira za pečenje i svaki stavite u neku činijicu te sipajte ovaj gulaš. Papir zavežite kanapom da dobijete kao paketiće i isecite od gore višak papira da ne bi izgoreo u rerni. Paketiće stavite u pleh i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta do pola sata.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.
NE PROPUSTITE I: