![Najbolji recept za gulaš, evo u čemu je tajna 5 goulash 3502645 1280](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/goulash-3502645_1280.jpg)
Sočno meso i sos pun ukusa definicija su sočnog gulaša, jela koje ne traži posebnu veštinu u kuhinji, ali se lako pogreši. Srećom, na raspolaganju su nam trikovi kuvara s kojima je lako napraviti specijalitet za pamćenje – i ponavljati ga svaki put kad nam se jede nešto ukusno.
Kako bi meso bilo što ukusnije, obavezno ga ispržite u tiganju pre dodavanja tečnost. Neki prave grešku pa meso prže na luku, ali vrsni šefovi to ne preporučuju ako želite meko, pomalo lepljivo meso.
![Najbolji recept za gulaš, evo u čemu je tajna 6 goulash 971775 1280](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/goulash-971775_1280.jpg)
Kockice mesa kratko ispržite na tiganju ili u loncu s malo ulja, a ako imate veću količinu mesa, to radite u nekoliko tura kako se ne bi skuvalo umesto zapeklo.
I nikako nemojte žuriti. Potrebno je najmanje dva sata da meso omekša, a slobodno još produžite vreme kuvanja za koji sat. Ako pojačate vatru, mišićna vlakna će se skupiti i postati žilava.
Sastojci:
-1/2 kg junetine iseckane na kockice,
-1 luk,
-2-3 čena belog luka,
-2 šargarepe,
-2-3 veća krompira,
-100 ml crvenog vina,
-1/2 litra mesnog bujona,
-1/2 litra vode,
-2 kašike brašna,
-1 kašika koncentrata paradajza,
![Najbolji recept za gulaš, evo u čemu je tajna 7 goulash 6607869 1280](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/goulash-6607869_1280.jpg)
-1 lovorov list,
-3 kašike ulja po želji za prženje,
– so i biber po želji kao i
sveži peršun ili majčina dušica za serviranje.
Priprema:
U velikoj posudi ugrejte biljno ulje pa na njemu propržite kockice junetine koje ste prethodno posolili i pobiberili. Pržite dok kocke ne dobiju lepu tamnobraon boju sa svih strana. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
![Najbolji recept za gulaš, evo u čemu je tajna 8 goulash 2872112 1280](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/goulash-2872112_1280.jpg)
Izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći propržite luk i beli luk iseckan na sitne komade. Ulijte i vino pa kutlačom istružite s dna sve eventualne smeđe tačke od prženja mesa.
Kuvajte sve zajedno oko pet minuta.
U šerpu dodajte brašno, dobro ga promešajte pa podlijte mesnim bujonom i vodom.
Vratite meso u šerpu, ubacite koncentrat paradajza i lovorov list.
![Najbolji recept za gulaš, evo u čemu je tajna 9 goulash 4999166 1280 1](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/goulash-4999166_1280-1.jpg)
Kada tečnost počne da vri, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno kuva oko sat vremena.
Po isteku tog vremena ubacite u šerpu krompir isečen na jednake delove, kao i šargarepu. Promešajte sve zajedno i kuvajte još 45 minuta na laganoj temperaturi, odnosno sve dok se povrće ne skuva do kraja, a meso omekša.
Na kraju kuvanja probajte, dodajte još soli i bibera ako je potrebno. Poslužite sa svežim peršunom, uz krišku domaćeg hleba ili s kuvanom testenom po želji, piše Zadovoljna.hr.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ: