Nakon što su Amerikanci počeli da otkrivaju italijansku gastronomiju, a filmske zvezde probale specijalitet šefa Alfreda, fetućine su sve više dobijale na popularnosti.
Još je Leonardo da Vinči govorio kako je „jednostavnost krajnje savršenstvo“, a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka. Fetućine all’ Alfredo dobar su primer baš takvog specijaliteta koji je prešao granice „čizme“ i uvukao se u tanjire širom sveta.
Dugački, ravni fetućini najpopularniji su u rimskoj i toskanskoj kuhinji, gde se zbog svog oblika poslužuju s kremastim, težim umacima, s kojima se lepo kombinuju. Osim testenine, trebaće vam još samo maslac i parmezan.
Sastojci:
-450 g testenine (fetućine),
-12 kašika maslaca,
-170 g parmezana,
-250 g piletine,
-so.
Priprema:
Kuvajte testeninu dok ne bude al dente. Pileća prsa ispecite na roštilj tiganju.
Istopite puter u tiganju, a testeninu procedite i sačuvajte vodu u kojoj se kuvala. Prebacite testeninu u tiganj s puterom i posolite, dodajte šaku narendanog sira i malo vruće vode od testenine, neprestano mešajući.
Uživajte u jelu, prijatno!
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE I: