Faširane šnicle biće preukusne uz pomoću jednostavnog trika. Meso se meša sa zemičkom umočenom u mleko, jajima i začinima, dok joj hrskavost daju prezle u koje se uvaljaju tik pre pečenja.
Sastojci:
-500 g mlevene junetine
-130 ml punomasnog mleka
-100 g prezli
-1 zemička
-1 jaje
-1 luk
-1-2 čena belog luka
-prstohvat majorana
-biljno ulje za pečenje
-so i biber po želji.
Priprema:
Iscepkajte zemičku na manje komade i umočite je u mleko dok potpuno ne omekša.
Luk isecite na sitne kockice i dinstajte na malo ulja sve dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Za to će vam biti potrebno oko osam minuta.
Mlevenu junetinu pomešajte s lukom, naseckanim belim lukom, jajetom, solju, biberom i malo majorana. U smesu dodajte i namočenu, ali oceđenu zemičku.
Sve dobro promešajte, a dobijenu smesu podelite na šest do osam faširanih šnicli.
Uvaljajte pripremljene šniclice u prezle s obe strane.
Pržite ih na malo zagrejanog biljnog ulja šest do sedam minuta sa obe strane, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.