Faširane šnicle bolje nego ikada

meatballs 4511773 1280

Faširane šnicle biće preukusne uz pomoću jednostavnog trika. Meso se meša sa zemičkom umočenom u mleko, jajima i začinima, dok joj hrskavost daju prezle u koje se uvaljaju tik pre pečenja.

Sastojci:

-500 g mlevene junetine

-130 ml punomasnog mleka

-100 g prezli

-1 zemička

-1 jaje

-1 luk

-1-2 čena belog luka

-prstohvat majorana

-biljno ulje za pečenje

-so i biber po želji.

Priprema:

Iscepkajte zemičku na manje komade i umočite je u mleko dok potpuno ne omekša.

meatballs 4659350 1280

Luk isecite na sitne kockice i dinstajte na malo ulja sve dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Za to će vam biti potrebno oko osam minuta.

Mlevenu junetinu pomešajte s lukom, naseckanim belim lukom, jajetom, solju, biberom i malo majorana. U smesu dodajte i namočenu, ali oceđenu zemičku.

Sve dobro promešajte, a dobijenu smesu podelite na šest do osam faširanih šnicli.

meatballs 6039656 1280

Uvaljajte pripremljene šniclice u prezle s obe strane.

Pržite ih na malo zagrejanog biljnog ulja šest do sedam minuta sa obe strane, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.

Foto: Pixabay,
Autor: A.Dačić/Zadovoljna.rs