Eto kolača dok ste trepnuli! Sočne griz kocke s kokosom i čokoladom za koje vam čak ni mikser ne treba

image 2 2

Savršena poslastica za 15 minuta! Ove sočne griz kocke s kokosom i čokoladom su toliko ukusne da nestanu brže nego što se ohlade.

Ove prelepe griz kocke s kokosom i čokoladom napravićete na brzinu, bez muke, a sočnost i bogat ukus su zagarantovani.

Za ljubitelje brzih poslastica i kolača sa kokosom, ovo je pun pogodak! Ovaj kolač oduševiće vas zbog jednostavnosti pripreme, a veoma je bogatog ukusa.

image 2 3

Jedan je od onih kolača koji se brzo prave, a još brže nestanu!

Sastojci za koru:
2 jaja
100 gr šećera
200 gr brašna
50 gr kakaa
1 kesica praška za pecivo
200 ml mleka
100 ml ulja
Sastojci za fil:
1 litar mleka
150 gr šećera
7 kašika griza
200 gr kokosa
I još:
150 gr crne čokolade
3 kašike ulja

image 2 4


Priprema:
Prvo pripremite fil. Mleko stavite da provri, a šećer i griz sjedinite u odvojenoj posudi. Kada mleko provri sipajte sjedinjeni šećer i griz i mešajte dok se ne zgusne.

Ovaj fil kuvajte par minuta, sve vreme mešajući da ne bi zagoreo. Sklonite sa šporeta, pa sipajte kokos i sjedinite. Ostavite sa strane da se hladi.

image 2 5

Jaja i šećer pomešajte žicom za mućenje (ili viljuškom) dok se sav šećer ne otopi. Nije potrebno dugotrajno mućenje jer vam sneg ne treba.

U smesu sa jajima u mlazu, sve vreme mešajući žicom, dodajte mleko i ulje. U odvojenoj posudi sjedinite brašno, kakao i prašak za pecivo, tako da nema grudvica. U umućenu smesu sa jajima dodajte kašiku po kašiku suvih sastojaka i sve lagano sjedinite špatulom ili žicom.

image 2 6

Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u pleh dimenzija 20×30 centimetara stavite papir za pečenje, pa ulijte polovinu mase za koru. Stavite da se peče 5 minuta. Potom izvadite koru i rasporedite sav fil, pa preko fila izlijte i drugu polovinu mase za koru. Vratite da se kolač peče još 25-30 minuta.

Čokoladu sa uljem otopite na pari i prelijte gotov kolač. Ostavite da se potpuno ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a potom kolač možete držati u frižideru ili u hladnoj prostoriji. Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ:

(Krstarica.com)

Foto: Pixabay,
Autor: K. Marković